Alternate Text

La garde-robe de rêve de Natalie sur une petite surface

- Avoir la maison de ses rêves est à la portée de tous, d’ailleurs très souvent on y habite déjà, mais cela demande quelques idées intelligentes et une bonne dose d’inspiration.

Quand la famille de Natalie s’est agrandie, elle a compris qu’elle avait besoin de plus de rangements, et plus intelligents. En faisant un grand tri et en optimisant un cagibi existant, elle a crée un dressing sublime, petit mais très pratique.

Natalie, photographe et influenceuse

Natalie, 45 ans, travaille en tant que communicante et photographe pour différentes entreprises. Natalie consacre une bonne partie de son temps à aménager sa maison et à créer des solutions de rangement, une bonne manière d’équilibrer son quotidien trépidant. Sa famille se compose de son mari, Jussi, et de ses deux fils Vilho et Niilo, dix et sept ans. Ils habitent au bord de la mer à Rauma, au sud-ouest de la Finlande, dans une maison mitoyenne de 110 mètres carrés.
Pour découvrir les idées de décoration de Natalie, suivez-la sur @byellanatalie.

Avant et après

Un projet sans cesse remis à plus tard

Après avoir acheté cette maison en 2012, Natalie et Jussi ont commencé à en planifier l’aménagement et la répartition des pièces. Mais de la garde-robe de la famille a été oubliée dans le tourbillon de l’emménagement.

- Nos vêtements étaient rangés dans un espace auquel je n’avais pas le temps de penser, ce projet passait toujours après les autres. L’entrepreneur avait installé de petites étagères absolument pas pratiques et une tringle dans cet espace. Plus tard, j’ai compris que cet espace aurait pu être bien mieux pensé, afin d’en optimiser l’utilisation.

Optimerad förvaring på liten yta

Till slut tröttnade Natalie på den opraktiska inredningen i garderoben och bestämde sig för att byta ut den. Det är inget stort utrymme. Golvytan är cirka 2 kvadratmeter och det är 2,3 meter högt i tak. Dessutom finns en ventilationskanal på bakväggen. Natalie behövde därför ett förvaringssystem som gjorde det möjligt att utnyttja varje centimeter på bästa sätt. Med hjälp av en planeringsexpert ritades det upp tre vägghängda lösningar med klick-in systemet, måttanpassat efter Natalies behov och möjligheter.

Boka planeringshjälp

 

Det enda jag undrar över är varför vi inte har träffats tidigare, Elfa och jag! 

Natalie

Vad var viktigt för dig när du designade garderoben?

– Jag behövde ett praktiskt förvaringssystem med smarta funktioner. Det behövdes gott om plats för lådor med kläder som ska vikas, hyllor för skolådor och väskor, samt klädstänger med plats för kläder i olika längder. Det var dessutom viktigt att enkelt kunna ändra om i garderobsinredningen.

– Och det är också viktigt är att det ska vara enkelt att städa. Det gör du genom att hålla golvet fritt. I vår garderob har vi bara den mjuka, härliga mattan på golvet!

Se inspiration för walk-in closet

– Hos Elfa hittade jag ett perfekt förvaringssystem som kan anpassas både efter utrymmet och mina behov. Det är också estetiskt vackert, vilket är viktigt för mig som inredare. Med Elfas klassiska vita system och tillhörande meshbackar fick vi en förvaringslösning som var både vacker och praktisk.

Se Klick-in systemet classic
Alternate Text

Förvara accessoarer i utdragbara meshbackar.

Alternate Text

Utnyttja höjden maximalt med det flexibla systemet.

Alternate Text

Fronthängare passar utmärkt i utrymmen med begränsat djup.

Natalies tips för klädförvaring i små utrymmen

  • Se till att du har plats för att hänga kläder i olika längder
  • Planera så att du har plats för lådor att lägga kläder i, som till exempel stickade tröjor som inte ska hänga
  • Låt mängden och typen av kläder avgöra antalet och djupet på meshbackarna, så optimerar du utrymmet
  • Använd den övre delen av garderoben för förvaring av säsongskläder
  • Använd avdelare på hyllor som stöd. Avdelarna gör det också enklare att hålla ordning
  • Sätt upp kroklister, som enkelt klickas i på kanten av en hylla
     
Alternate Text

Dörren blev en del av garderoben

Planeringsexpterten hos Elfa tipsade även Natalie om möjligheten att använda dörren till förvaring och på så vis skapa ännu mer plats. Elfas dörrlösning visade sig vara precis vad hon önskade sig:

– Att använda dörren till förvaring var en "game changer" för mig. Jag fick mer förvaringsutrymme och mina vardagsrutiner blev smidigare. Den är inte bara praktisk utan ger också en viss lyx i vardagen. Kvällen innan en arbetsdag kan jag samla allt jag behöver så som småsaker och mina accessoarer. Jag visste inte om att det fanns en sådan lösning, så jag är väldigt positivt överraskad.

Se dörrförvaring
Alternate Text

Vad är det bästa med din nya walk-in garderob?

– Det bästa är att vår förvaring idag är så praktisk och att det är enkelt att hålla reda på allt. Dessutom är lösningen flexibel, vilket gör det lätt att ändra om i takt med att våra behov ändras. Men, för tillfället är allt precis som det ska - luftigt, vackert och allt finns nära till hands. Det är en väldigt stor skillnad, jämfört med hur garderoben såg ut tidigare. Det enda jag undrar över är varför vi inte har träffats tidigare, Elfa och jag! 

Alternate Text

Alternate Text

Book a consultation

Get help from our experts and find the right solution for your needs.

Book an appointment

“J'ai créé mon propre placard de luxe dans un petit espace”

Lire plus