Alternate Text

Velkommen ind hos Ingrid og Vidar!

Mød familien Aune Westrum! Deres splinternye funkishus står endelig færdigt efter en lang proces fra tastaturet til indrettet og indflytningsklart. Og hold godt fast, for det nye hjem er virkelig blevet en fest for øjnene! Det er propfyldt af personlige løsninger, glade farver og spændende detaljer. Desuden er det tydeligt, at familien lægger stor vægt på funktionelle opbevaringsløsninger. De startede nemlig planlægningen længe inden det første spadestik blev taget. Kom med indenfor!

En kvinde og en mand, som står uden for en turkis yderdør.

Dette er familien Aune Westrum

Familien Aune Westrum består af Ingrid og Vidar, de to sønner Sivert (7) og Peder (3) samt katten Madicken. Selvom deres funkishus er helt nybygget, strækker det energiske ægtepars passion for bolig og interiør sig langt tilbage i tiden. De har i flere år delt farvestrålende hverdagsglimt og kreative gør-det-selv-projekter fra deres hjem, det charmerende træhus Fjeldborg fra 1925 via Instagramkontoen @fjeldborg. Men efter mange år i et gammelt hus var tiden inde til at realisere deres nybyggerdrømme. Et nyt hus, hvor de selv kunne bestemme hver eneste lille detalje. Nu troner funkishuset Fjeldborg 2.0 endelig majestætisk på toppen af en klippeflade med en smuk udsigt over Sandefjords skærgård.

- At bygge hus er altopslugende, ekstremt anstrengende og utroligt sjovt, griner Vidar.

Tydelige visioner

Den første gang vi mødte Ingrid og Vidar var huset kun en tegning på et stykke papir. Alligevel var de enige om, at planlægningen af opbevaringsløsningerne skulle begynde NU. Efter at have levet med diverse kommoder, klædeskabe og improviserede løsninger i det gamle hus, stod funktionelle og strategisk placerede opbevaringsløsninger helt øverst på prioriteringslisten.

- Til trods for, at huset ikke engang er begyndt at blive bygget, bor jeg allerede i det, fortalte Vidar dengang. Jeg går rundt i det, og forestiller mig hverdagen og livet. Derfor har jeg også en tydelig vision for, hvad vi skal bruge opbevaringsplads til, og hvor løsningerne bør placeres.

Et lyst træhus, som står på en klippe.

Nyt år i nyt hjem

I julen 2020 kunne familien begynde både et nyt år og et nyt liv i deres færdigbyggede hus. Da vi kom på besøg for at få opbevaringsløsningerne på plads, blev vi mødt af duften af nymalede vægge, friskt træværk og en lykkelig familie med kaffen parat. Selvom der stadig manglede en hel del arbejde var det blevet et farvestrålende, moderne, hyggeligt og personligt hjem. Her var der ingen "copy paste"-løsninger. Alle valg er nøje gennemtænkt og skræddersyet til familien. Og nu var de mere end parate til at tømme de sidste flyttekasser med tøj og sko.

En billedkollage med en entrégarderobe, et par sorte skydedøre med spejlfyldning og et walk-in closet.

Opbevaringsløsningerne

Til trods for, at alle opbevaringsløsninger var færdigplanlagt tidligt i byggeprocessen, blev de først bestilt, da tag, vægge og gulve var på plads i huset. Elfas skydedøre bliver fremstillet efter hver enkelt kundes mål, så hvis du renoverer, bør du vente med at bestille skydedøre, indtil du kan være helt sikker på målene. Så undgår du, at dørene ikke passer, fordi gulvet gav mere højde end du havde forventet, eller at væggen blev smallere end planlagt.

Opbevaringen i Ingrid og Vidars hus er samlet i tre store løsninger: Entréen, en stor opbevaringsvæg uden for soveværelserne, og et walk-in-closet i tilknytning til forældrenes soveværelse.

"Vi ville tænke lidt uden for boksen"

Ingrid og Vidar besluttede tidligt, at de ville have store opbevaringsløsninger, som rummede og samlede så meget som muligt.

- Vi vil have, at opbevaringen skal være praktisk for vores familie, og forsøgte at tænke lidt uden for boksen, hvad angår opbevaring, siger Vidar. - Det klassiske "et klædeskab i hvert soveværelse" passer ikke til os. Vi ville samle så meget som muligt og gøre logistikken, først og fremmest hvad angår tøj, sengetøj og håndklæder, så effektiv som muligt. Jeg fik tidligt den idé at skabe én stor opbevaringsvæg uden for soveværelset og badeværelset. Det vigtigste var, at den skulle rumme det, man ellers plejer at opbevare på loftet. Og den er virkelig blevet et loft i skabsform. Det fungerer SÅ godt!

Alternate Text

Alternate Text

Den gigantiske opbevaringsvæg

Planen for opbevaringsvæggen var, at den skulle fungere som både loft, lager, linnedskab og garderobe for børnene. Vi planlagde den gigantiske opbevaringsvæg i gangen uden for soveværelset sammen. Og vi overdriver ikke, når vi siger, at den er gigantisk, for væggen er over 4 meter lang, og der er 3,5 meter op til loftet. 

For at opbevaringen kunne passe til den sorte køkkenindretning, valgte Ingrid og Vidar skydedørsfyldningen Charcoal oak i to af dørene og spejlfyldningen Clear mirror i de andre to. Dørmodellen Estetic Quattro med ramme i Sanded black passede perfekt til deres stil. De valgte den nye farve Graphite til indretningen, og den passede flot til de andre sorte detaljer, såsom dørhåndtag, kontakter og lamper.

En klik-ind-løsning i graphite med meshkurve og trådhylder samt skydedørene Estetic Quattro med fyldning i Charcoal oak.

Børneværelse med plads til leg

- Vi ville give børneværelserne mest mulig plads til leg, og oplever at garderober og kommoder til børneværelser er upraktiske, hurtigt bliver kaotiske og fylder for meget. Desuden er det meget lettere for mig at lægge alt det sammenlagte tøj på plads, mens de sover, uden at være nødt til at liste mig omkring, tilføjer Ingrid.

Alternate Text

Den nederste del af indretningen er garderobeplads til børnene. Udtræksbare meshkurve til sammenlagt tøj og lave garderobestænger gør tøjet let tilgængeligt for de små, og kan nemt justeres efterhånden som de vokser.

Alternate Text

Alternate Text

Ingrid lavede også plads til gennemsigtige plastbokse med tøj og legetøj, som den ældste søn er vokset fra, og som hans lillebror kan arve, når den tid kommer.

- Når det står så synligt, er risikoen for at man glemmer det, og at lillebror pludselig er vokset fra det, mindre, anbefaler Ingrid.

Effektivitet i hverdagen

Med så høj en loftshøjde blev indretningen planlagt med hylder øverst til opbevaring i bokse og kasser til de ting, som normalt ville stå på loftet. Længere nede i løsningen blev der lavet plads til håndklæder, sengetøj, dyner, puder og langt tøj, som ikke benyttes så tit, såsom kjoler og folkedragter. Desuden fik de plads til alt det, der ikke naturligt hører hjemme noget andet sted i boligen.

- Altså, denne løsning er helt genial! Alle, der kommer på besøg, bliver fascinerede af denne væg, fremfor alt småbørnsforældre. For det er virkelig genialt at have alt tøj i de kommende størrelser så let tilgængeligt. Logistikken omkring at lægge rent tøj på plads fungerer også optimalt. At vores garderobe er lige ved siden af, gør denne del af hverdagen meget effektiv, fortæller Ingrid tilfreds.

En klik-ind-løsning i graphite med en tøjstang fyldt med hængende tøj og kurve med Décor kurvefronter.

Walk-in-closet

Lige ved siden af den store opbevaringsvæg ligger forældresoveværelset, og deres walk-in-closet. Her er der en luksuøs og mere voksen atmosfære. Med mørke, blågrønne vægge og en garderobeindretning i farven Graphite med gråmalede trædetaljer fra Décor-sortimentet er deres walk-in-closet blevet en drøm. Det er ganske enkelt delt på midten med hans og hendes side, og med plads til sæsonopbevaring foroven.

Ingrid ønskede sig masser af hængeplads til bluser og tunikaer, bukseudtræk og derudover mange skuffer til sammenlagt tøj, træningstøj og undertøj. På Vidars side er der også masser af hængeplads til skjorter og bukser, og skuffer til sammenlagt tøj og træningstøj.

- Løsningen blev supergod, siger Ingrid. - Vi har plads til det hele, og det er overskueligt og tidsbesparende med så meget hængeplads. Det er overraskende let at holde orden, og så slipper jeg for at lægge så meget tøj sammen! Nu er planen at finde et flot gulvtæppe og en lampe til over spejlet for at gøre det ekstra hyggeligt derinde. Det føles allerede rigtigt luksuøst, så den fornemmelse vil jeg gerne værne om.

Alternate Text

Til hendes accessoirer satte vi en tilbehørsbakke i fløjl ind, og placerede en knagerække på siden af løsningen til tørklæder og halskæder. Desuden fik hun et spejl, hvor hun kan lægge makeup, hvis der er kø til badeværelset.

Alternate Text

Alternate Text

Ligesom alle de andre løsninger i hjemmet, er parrets walk-in-closet planlagt til mindste detalje ud fra hvilke typer tøj de skal opbevare.

En farvestrålende velkomst

Den store gang giver et roligt og hyggeligt første indtryk med de rødbrune vægge og de varme fliser på gulvet. Lige inden for døren er der knagerækker og skostativer, så det er let at stille de flittigst brugte sko der og hænge overtøjet op, når man kommer hjem.

Desuden ønskede familien sig en stor skydedørsgarderobe til overtøj, sko og alt andet, der skal være plads til i entréen. Her valgte de også skydedøre med spejl. Det giver en fornemmelse af mere plads, og spejlene reflekterer dagslyset i rummet. Desuden er det jo praktisk at have et sted, hvor man lige kan tjekke tøjet og frisuren, inden man går hjemmefra.

Alternate Text

Ingrid og Vidar valgte skydedørsmodellen Artic med sort ramme og forskellige inddelinger for at give et spændende look.

Alternate Text

En åben garderobe med skydedørene Artic med sorte rammer og spejlfyldning, samt en klik-ind-løsning i hvidt med overtøj.

En entré med plads til det hele

Indretningen bag dørene er hvid med produkter fra Décor-sortimentet. Hylder og kurvefronter i malet træ giver en mere møbleret og elegant indretning. Kurvefronterne skjuler desuden indholdet, hvilket er praktisk, eftersom der ikke altid er eksemplarisk orden i kurvene. Kurvefronterne har sorte beslag for at matche indretningens og dørenes stil.

En klik-ind-løsning i hvidt med trådhylde, hvorpå der står gennemsigtige bokse fyldt med sko.

På hylderne øverst oppe fortsatte Ingrid med de transparente plastbokse. Her med tøj, som ikke er i sæson, og som kan opbevares på øverste hylde. Når årstiderne skifter, er det let at finde sommeren frem og pakke vinteren ned, og omvendt. Bemærk de transparente skoæsker, hvor selskabsskoene holdes fri for støv og pæne mellem festerne. Ingrid har også organiseret de sko, som lillebror skal arve efter storebror. De tre kommende skostørrelser er samlet i deres egen boks.

- Det er guld værd at slippe for at gå op på et rodet loft, når lillebrors sko pludselig er blevet for små, fortæller hun.

Alternate Text

Det er ikke kun tøj og sko, der skal være plads til i entréen. Det er smart at skabe plads til småting, såsom rygsække, paraplyer, reflekser, udstyr til fritidsaktiviteter og endvidere have et sted, hvor du kan lægge pakker og ting, som skal returneres. Entréen er på mange måder familiens logistikcenter, så skab en opbevaringsløsning, som er praktisk for din familie.

Alternate Text

Alternate Text

- Vi er meget tilfredse med løsningen. Den giver mig faktisk glæde hver dag, for det tager kun et øjeblik at gøre rent i entréen. Rumdelerne i de øverste kurve er suveræne, for sådan en kurv bliver hurtigt rodet med solbriller, nøgler, reflekser og alt muligt andet, som havner der, når man tømmer en lomme eller to. Knagerne til børnenes tøj og fodboldtasken er også en meget god løsning, som vi ikke selv havde tænkt på.

En lille dreng og hans far sidder ved et spisebord i et køkken.

Vil du læse mere om Ingrid og Vidars hus?

Så gå ind på fjeldborg.no eller deres Instagramkonto @fjeldborg

Anvend vores planlægningsværktøj

Træk og slip for at planlæg din opbevaringsløsning

Begynd at planlægge

Book indretningshjælp

Få hjælp af vores konsulenter og find den rigtige løsning til dine behov

Book en tid