En walk-in som växer med barnen

Vi kikar in hos fotografen Angelica, som driver bloggen angelicasandberg.se och som tillsammans med sin sambo och tre döttrar är mitt uppe i renoveringen av sitt 70-talshus i Motala.

Hon bestämde sig för att skippa garderober i de äldsta döttrarnas sovrum, för att behålla så mycket golvyta som möjligt i deras rum. Istället valde hon att skapa en drömgarderob åt dem, i den lilla klädkammaren som ligger i anslutning till rummen. Inredningen från Elfa kommer kunna växa i takt med tjejerna och anpassas allteftersom deras förvaringsbehov ändras.

Ordning och reda...

Flickorna fick själva vara med och utforma rummet, vilket gör att de nu är mycket måna om att hålla ordning i sin egna garderob. En favoritdetalj, som stod högst upp på deras önskelista, var de utdragbara accessoarbrickorna med små fack, som nu rymmer alla gummiband, klämmor och andra accessoarer. 

Flexibel inredning...

Föräldrarnas önskemål var en flexibel inredning, som utnyttjar rummets yta på bästa möjliga sätt, trots snedtak, grunda väggar och centralt placerad tilluftsventil. Att sidoväggarna endast var 32 cm djupa var inget hinder – tjejerna fick hyllor på varsin sida om dörren, med klädstänger där galgarna hängs “på tvären”. I dagsläget används bara de två nedersta hyllorna för flickornas kläder. På de övriga hyllorna har familjen plats till säsongsförvaring och kläder som väntar på att familjens minsting ska växa i dem. Hyllorna har försetts med avdelare, som gör att det blir enkelt för klädhögarna att hållas på plats och för flickorna att hitta rätt.