ELFA INSIGHTS

Hemmakontoret

Hemarbetet är här för att stanna - och likaså hemmakontoret. Men det kräver också förvaring och arbetsplatser som ska fungera långsiktigt, vilket många saknar idag. Det blir därför allt viktigare att se över sitt hemmakontor och ytorna i sitt boende, vilka blir navet för både arbete, umgänge, träning och återhämtning. Med rätt lösningar kan alla arbeta hemifrån lika smidigt som man gör på kontoret, och samtidigt få ihop vardagssysslorna. 

Så fixar du till hemmakontoret

Undersökningen från Elfa vittnar också om att nästan en av fem (18 procent) har fått fysiska besvär av att jobba hemifrån under pandemin. Det är därför av största vikt att man planerar sitt hemmakontor på ett smart sätt framöver. Dessutom behöver skärmar, plattor, laddare och pappersmaterial sin givna plats i hemmet för att hålla ordning och reda på andra ytor.

Här ger Elfa Insights medlem Jannice Wistrand, Feng Shui konsult och inredare, fyra handfasta tips för hemmakontoret:

1. Göm prylar bakom en gardin eller draperi – täck för hyllor eller krokar med ett vackert tyg och få en effektiv samt väl dold förvaringsyta. 

2. Utnyttja höjden i hemmet och se över djupet på hyllor – använd döda ytor och väggar till hyllsystem, gärna grunda sådana, för förvaring åt kontorsmaterial. 

3. Flexibelt kontor bakom skjutdörrar - gör ett litet rum i rummet med skjutdörrar som sätts upp och ger en avgränsad men rymlig kontorsplats.  

4. Förvara kontorsprylarna på dörren - förvaringslösningen kläms enkelt fast på dörren och korgarna anpassas sedan efter det material som ska förvaras.  

Jannice Wistrand

Feng Shui konsult och certifierad inredare. Hon är grundare av konsultföretaget Add Simplicity och hennes blogg Simplicity är en Nordens största inom inredning.

Image of our Studio Elfa expert Christian Von Essen

Christian von Essen

Skribent, poddare och framtidsspanare. Driver Heja Framtiden, en podcast och plattform för framtidsfrågor och författare till boken Vad händer nu med framtiden? 20 visioner om Sverige efter corona.

Emma Elwin

AD, modestylist och hållbarhetskonsult. Medgrundare av Make it last, en kreativ duo som specialiserar sig på stil och hållbarhet.

Elisabeth Halbjørhus

Utbildad marknadsförare och grundare av företaget Pureelisabeth AS, där hon för närvarande arbetar som inredningskonsult och stylist. Elisabeth arbetar även med innehållsproduktion och är en aktiv påverkare inom mode, inredning och trender.

Christine Dalman

Elfa’s Senior PR Specialist and Storage Expert for the past 30 years. 

Den personliga hyllan

För oss på Elfa är ett personligt hem en plats med ordning och harmoni där du känner dig trygg och kan slappna av. Tid och omtanke krävs för att få till den trivsel som gör att du kan vara dig själv; du kan behöva rensa bland dina prylar, ordna bättre förvaring eller möblera om.

Läs mer